Mooiste oplossingen vanuit passie en energie

De Sustainability Challenge 2014 werd onlangs feestelijk gestart tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor van Liander in Arnhem. De uitdaging werd officieel geopend door Urgenda-directeur Marjan Minnesma. “De urgentie is groot; een beetje meer of minder is niet genoeg.”

Vanuit passie en energie ontstaan volgens Minnesma de mooiste oplossingen. Zij laat weten het volste vertrouwen hebben in de 20 teams van 5 deelnemers die de uitdaging aangaan. De teams gaan aan de slag voor een van de volgende vijf bedrijven: PostNL, Liander, VolkerWessels, Cofely en Vitens.

Uitvoering

Dit jaar ligt de focus op daadwerkelijke implementatie en uitvoering van oplossingen. Utrecht heeft zich als partner beschikbaar gesteld als pilot-stad om de oplossingen – met het thema duurzame stedelijke ontwikkeling – uit te proberen.

Koen Eising van Alliander, genomineerd voor ‘MVO-manager van het jaar 2014’, vertelt de deelnemers: “Waarom hebben we het zo ver laten komen? Ingrijpende veranderingen zijn eng, maar we moeten wel en snel ook. Over 15 jaar ziet de energiesector er compleet anders uit. En daar kunnen jullie – de deelnemers van de challenge – ons goed bij helpen.”

Sparren

Tijdens de feestelijke opening kregen de deelnemers de mogelijkheid om te sparren met de bedrijven waar zij een oplossing voor bedenken. Een enthousiaste deelnemer: “We zijn al goed op weg naar een oplossing, waar we alle facetten van duurzame ontwikkeling in meenemen. De komende weken gaan we keihard aan de slag: op naar het Expertise Lab!”

Halve finale

Op 31 oktober is de halve finale van de Sustainability Challenge 2014 in Pakhuis de Zwijger. Toegang tot het evenement is gratis, maar er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. U kunt zich aanmelden via de volgende link

Deel dit artikel

permalink