Henk Willem van Dorp zesde deelnemer Round Table

Henk Willem van Dorp neemt deel aan de Round Table tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres. Van Dorp is DGA Van Dorp Installaties en tevens voorzitter van TVVL. Het gespreksthema is ‘Samenwerken aan Het Nieuwe Bouwen’, onder leiding van dagvoorzitter Inge Diepman.

Van Dorp discussieert samen met Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, Claudia Reiner, vice-voorzitter UNETO-VNI, Bert Melles, directeur ABC Nova, Bert Keijts, voorzitter Raad van Bestuur Portaal en Babette van Loon, operationeel directeur van Alklima.

Hieronder vindt u een korte biografie voor elk van de zes sprekers van het rondetafelgesprek:

Henk Willem van Dorp is de onderneming in Zoetermeer gestart met 10 medewerkers. Inmiddels omvat het bedrijf 14 vestigingen en ruim 900 medewerkers. Tevens is Van Dorp algemeen directeur van onder anderen Orange Climate B.V.  In 2005 is  de Van Dorp Foundation opgericht. Deze steunt goede doelen dichtbij en verder weg, met name in Uganda. Van Dorp heeft diverse nevenfuncties op bestuurlijk, kerkelijk en politiek gebied. Op dit moment is hij voorzitter van TVVL. Van Dorp heeft gestudeerd aan de Business Universiteit Nyenrode en aan de Wharton University in Philadelphia.

Bert Keijts is afgestudeerd in Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft in 1981 (afstudeerrichting: planologie). Vanaf 2003 tot 1 januari van dit jaar heeft hij gewerkt als Directeur Generaal Rijkswaterstaat bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. In 2008 werd Bert Keijts gekozen als Overheidsmanager van het jaar. Sinds 1 januari 2010 is Bert Voorzitter van de Raad van Bestuur van de woningcorporatie Portaal.

Babette van Loon combineert haar jarenlange operationele en commerciële ervaring bij verschillende organisaties met bedrijfskunde en verandermanagement.Sinds 2010 is ze operationeel directeur van Alklima B.V., dat exclusief importeur is van de klimaatsystemen van Mitsubishi Electric Living Environment Systems. 

Bert Melles is een van de directeuren van ABC Nova, een ervaren projectmanager en met name thuis in organisatorisch en bestuurlijk complexe processen. Hij is gespecialiseerd in (binnenstedelijke) gebiedsontwikkeling, zowel grootschalig als kleinschalig.

Claudia Reiner, directeur van installatiebedrijf Caris & Reiner, is met haar van oorsprong commerciële achtergrond een bevlogen ondernemer en bestuurder in de technische installatiebranche. Zij is een warm pleitbezorger voor de omslag naar duurzame energie. Dat blijft niet beperkt tot woorden, want haar installatiebedrijf past deze technieken veelvuldig toe in de dagelijkse praktijk.

Sinds 1 juli 2013 is Maxime Verhagen voorzitter van Bouwend Nederland. Eerder was hij minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Balkenende IV, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en tevens vicepremier in het kabinet-Rutte I.

Uitgebreide profielen

De uitgebreide profielen van deze deelnemers vindt u op de officiële website van het Duurzaam Gebouwd Congres.

Deel dit artikel

permalink