Duurzame natuurlijke ventilatie in scholen

Gezondheid, ventilatie in scholen en de architectuur van een duurzaam binnenklimaat. Deze onderwerpen worden besproken tijdens de themadag ‘Duurzame natuurlijke ventilatie in scholen’, die Renson op 20 november organiseert.

Deze sessie gaat dieper in op de problematiek van het binnenklimaat in scholen. Een slecht binnenklimaat in scholen leidt tot verschillende klachten: droge ogen en kelen, een hoger ziekteverzuim en verslechterde prestaties van de leerlingen. Eenvoudige maatregelen kunnen al veel problemen voorkomen, zoals de lokalen aanpassen aan het aantal leerlingen, een adequate en correcte verlichting, goede isolatie en een gezond binnenklimaat.

Oplossingen voor problemen van scholenbinnenklimaat

Tijdens deze themadag voor adviesbureaus, installatie-adviseurs, studiekantoren, architecten, bouwheren en partners in de bouw gaat Renson in op de problematiek van het binnenklimaat in scholen en stelt hierbij ook een aantal oplossingen. Zo gaat TU/e-hoogleraar Bouwkunde Johanna van Bronswijk in op de vraag of we gaan voor het bouwbesluit of de gezondheid. BBA-binnenmilieu-adviseur Froukje van Dijken bespreekt ventilatie in scholen en Marco van Zandwijk (Kenniscentrum Ruimte-OK) behandelt de architectuur van een duurzaam binnenklimaat.

De ‘Duurzame natuurlijke ventilatie in scholen’-dag is een initiatief van Technische Universiteit Eindhoven, BBA binnenmilieu en kenniscentrum Ruimte-OK, Tordoir van den Berg Architecten en Winkels Techniek. De dag vindt plaats op donderdag 20 november in het hoofdkantoor van sponsor Renson, in het Belgische Waregem. Een shuttlebus vanaf 2 locaties rond Breda zorgt voor het vervoer. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot donderdag 13 november, via Renson.nl/scholenevent.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door RENSON Ventilation nv