Connected home wordt slimmer

De controlemogelijkheden voor gebruikers van evohome, een systeem met slimme zoneregeling van Honeywell, worden uitgebreid. Het evohome channel wordt geïntroduceerd in de If This Then That-app (IFTTT), dat voor nog meer controle moet zorgen over verwarming in huis.

Met deze cloud-tool geldt ‘This’ als trigger, met ‘That’ als actie die erop volgt. De acties binnen deze opzet kunnen leiden tot energiebesparing. Een voorbeeld hiervan is als de gebruiker een specifieke postcode verlaat, de verwarming uit wordt gezet. Daarnaast is het mogelijk om de verwarming aan te passen op het moment dat de temperatuur buiten stijgt of daalt.

Trigger

Jeremy Peterson, algemeen directeur van de Home Comfort & Energy Systems-divisie bij Honeywell in de EMEA-regio: “Wij zijn erg enthousiast over de uitbreiding van de controlemogelijkheden voor gebruikers van evohome. En dit is nog maar het begin. In de loop van de tijd biedt IFTTT nog veel meer mogelijkheden waarbij evohome de trigger is voor andere kanalen. Zo zal het mogelijk zijn dat de consument evohome de instructie geeft: ‘als evohome aangeeft dat het in de babykamer meer dan 23 graden Celsius is, stuur mij dan een iOS-notificatie’.”

Meer controle

Eerder publiceerden we al een artikel over evohome, dat met slimme zonetechnologie energiebesparing mogelijk maakt. Draadloos wordt de verwarming in elke kamer apart bediend en alleen de ruimtes die in gebruik zijn, worden verwarmd. De hoeveelheid controle over energiebesparing wordt met de IFTTT-app groter.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Honeywell Building Solutions