Innovatieve oplossingen noodzakelijk voor stedelijke ontwikkeling

Na de start van de Sustainability Challenge 2014 zijn de teams gestart met het bedenken van dé winnende oplossing voor een van de volgende vijf bedrijven: PostNL, Liander, VolkerWessels, Cofely en Vitens. Op 17 oktober kwamen de deelnemers samen voor het Expertise Lab in de Green Office van Universiteit Utrecht.

De deelnemers focussen zich dit jaar op de daadwerkelijke implementatie en uitvoering van de oplossingen. Anton Pijpers, vicevoorzitter van het CvB van Universiteit Utrecht, opende het Expertise Lab en vindt het enthousiasme van de deelnemers inspirerend. “De maatschappelijke relevantie en impact van de cases – en straks van de oplossingen – is groot.”

Het thema van de Sustainability Challenge van dit jaar is ‘duurzame stedelijke ontwikkeling’, waarvoor volgens Pijpers innovatieve en duurzame oplossingen nodig zijn. “Ik kijk dan ook uit naar de ideeën waar de deelnemers aan de challenge ons mee gaan verrassen. Utrecht stelt zich beschikbaar als pilotstad om de oplossingen uit de challenge eventueel te implementeren.”

Pijpers vindt de Sustainability Challenge een mooi platform voor studenten en starters om hun ondernemerschap te ontwikkelen. “Dat ze aan de slag gaan voor grote Nederlandse bedrijven, maakt de opdracht des te uitdagender. Wie weet waar de challenge toe leidt. Ik ben razend benieuwd.”

Halve finale

Op 31 oktober is de halve finale van de Sustainability Challenge 2014 in Pakhuis de Zwijger. Toegang tot het evenement is gratis, maar er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. U kunt zich aanmelden via de volgende link

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht