Belangrijke informatie rondom STEP en FEH voor corporaties

De STEP-subsidie en de FEH-lening bieden financiële ondersteuning bij het doorvoeren van energiebesparende maatregelen in huurwoningen. Corporaties kunnen aanhaken bij informatiebijeenkomsten van RVO samen met het ministerie van BZK, om de kansen voor de woningvoorraad te belichten.

De bijeenkomsten vinden plaats in Drachten, Zwolle, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. De inhoud van zowel de STEP-subsidie als de FEH-lening komt aan bod, waarbij ook de criteria om hiervoor in aanmerking te komen worden belicht. Daarnaast wordt de aanvraagprocedure belicht en is het mogelijk om persoonlijke adviesgesprekken aan te vragen.

Afwijzingen
Bij 17 procent van de STEP-aanvragen worden onjuiste gegevens ingediend, wat leidt tot afwijzingen. Na een gefaalde aanvraag kunnen de opgevoerde woningen niet opnieuw worden ingediend en dat geeft extra gewicht aan de informatieverschaffing gedurende de bijeenkomsten.

Woningcorporaties en andere verhuurders die meer informatie willen over de bijeenkomsten, kunnen de officiële website van RVO bekijken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)