'Bereid achterban voor op nul-op-de-meter'

Kennispartners en sympathisanten van de Deal Stroomversnellingen Koopwoningen spannen zich in om cursussen, workshops en lesmateriaal te ontwikkelen over Stroomversnelling-innovaties. “Het is als een rijdende trein waar je in moet zitten”, zegt Jan Cromwijk van ISSO over het initiatief.

Met de cursussen en workshops informeren de kennispartners de achterban, bestaande uit onder meer installateurs, gemeenten en corporaties. “Door nu vooraan in de pilotfase mee te leren en kennis te delen zijn wij en onze achterban straks voorbereid om nul-op-de-meter renovaties op grote schaal in Nederland mogelijk te maken”, zegt Cromwijk.

In de schijnwerpers

De reden om de Deal Stroomversnelling Koopwoningen te tekenen is voor Mieke Oostra van Hoge School Saxion duidelijk: “Door mee te kijken en te leren met de koplopers in de Stroomversnelling Koopwoningen ervaren onze studenten hoe innovatie werkelijk tot stand komt.” Wietse Walinga, directeur Duurzaam Gebouwd, ziet de kansen: “Wij zetten succesvolle voorbeelden graag in de schijnwerpers. Goede voorbeelden bevorderen de innovatie en geven inspiratie voor partijen om hiermee aan de slag te gaan.”

In het voorjaar gaat de leergang ‘Verduurzaming bestaande woningbouw’ van start. ISSO, BOB Opleiding, Training en Advies buigen zich samen met EnergyGo over de module over nul-op-de-meter renovaties. Hiervoor kunnen bouw- en installatieprofessionals zich vanaf december aanstaande inschrijven.

Video: Ondertekening Deal Stroomversnelling Koopwoningen

Deel dit artikel

permalink