Grootse inzet op Green Deal Circulaire Gebouwen

De ondertekening van de Green Deal Circulaire Gebouwen is een feit. Meer dan dertig partijen en de Rijksoverheid hebben hun handtekening onder de Deal gezet tijdens het Green Buildings Congres 2014.

“Aan drie aardbollen met grondstoffen zouden we nog niet genoeg hebben”, leidt Bram Adema, directeur CFP en dagvoorzitter van het congres, in. Volgens hem wordt het de hoogste tijd om de handen ineen te slaan. Dat doen de samenwerkende partijen door een gebouwpaspoort toe te passen op drie tot vijf gebouwen. Het resultaat: concrete normen voor gebouwprestaties, gemeten in score per circulair gebouw.

Passende gelegenheid

De ondertekening vond plaats tijdens Green Building Congres, dat in het teken stond van de toepassing van circulaire economie in gebouwen. Een passende gelegenheid om de Deal te ondertekenen, want de resultaten bieden concrete handvaten om gebouwen circulair te maken.

Steun

Het facilitaire adviesbureau CFP ontwikkelde de Deal samen met het ministerie van BZK en RVO. Onder andere Provincie Utrecht, Alliander, Unica, Duurzaam Gebouwd en Brink Groep ondersteunen het initiatief en ondertekenden. De eerste fase, het ontwikkelen van een gebouwpaspoort, start in de periode 2015 – 2016.

Foto: ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme

Deel dit artikel

permalink