'Energielabel bij huurders onbekend'

Het besparen van kosten is voor huurders de belangrijkste drijfveer om energie te besparen. Daarnaast is het energielabel van de woning bij een meerderheid onbekend. USP Marketing Consultancy ondervroeg 1000 Nederlanders en brengt verslag uit.

De belangrijkste reden voor huurders om energie te besparen is een lager kostenplaatje.70 procent van de huurders geeft dit aan. Slechts voor 20 procent is het milieu het belangrijkste. Verder bepaalt de kwaliteit van de woning volgens de ondervraagden voor een groot deel het energieverbruik.

Eigen gedrag

Huurders onderkennen dat naast de kwaliteit van de woning, het eigen gedrag in sterke mate het energieverbruik bepaalt. Eerder publiceerde USP Marketing Consultancy het artikel ‘1 op de 5 Nederlanders let niet op energieverbruik in huis’, waaruit blijkt dat op dit vlak nog winst mogelijk is.

Kennis huurders

Het energielabel, dat moet zorgen voor meer inzicht in de energieprestaties van een woning, is nog bij een groot gedeelte (62 procent) van de huurders onbekend. Meer dan 90% van corporatiewoningen heeft een energielabel, maar kennis hierover van huurders ontbreekt nog.

Deel dit artikel

permalink