Uitbreiding productielijn brengt milieuwinst en efficiëntie

De uitbreiding van de Icopal-fabriek in Groningen betekent milieuwinst en hogere efficiëntie. Een productielijn en de menginstallatie zijn volledig vernieuwd, zo laat de dakbedekker weten.

Herman Schutte, directeur Icopal, over de sluiting van een fabriek in Duitsland en de uitbreiding in Groningen: “Logistiek gezien is Groningen het meest gunstig voor Icopal. Vanuit hier kan niet alleen Duitsland bediend worden, ook Groot-Brittanië en Scandinavië liggen om de hoek. Bovendien is onze Research & Development-afdeling de op één na grootste van het concern.”

Milieuwinst

Het aantal werknemers wordt uitgebreid naar 160 en er is geïnvesteerd in het verminderen van (geur)uitstoot. “Dankzij de verbeterde verwarmingsinstallatie behalen we milieuwinst. De installatie verbruikt minder gas voor de verwarming van het bitumen. Ook de ketels zijn vernieuwd, waardoor het materiaal langer warm blijft.”

Ambities

Naast de milieuwinst is er sprake van een hogere efficiëntie, want er kunnen meer verschillende producten in veel kortere tijd geproduceerd worden. Als ambities noemt de organisatie innovatie en verbetering en het vergroten van volumes in de wegenbouw. “Dankzij de nieuwe menginstallatie kunnen we ook de productie van PBM verhogen. Er is een groeiende behoefte aan deze hoogwaardige mengsels, waar we op deze manier op inspelen.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Icopal BV