Hoe zorgt u voor een gezond en comfortabel binnenmilieu op school?

Er zijn al veel scholen waarbij het binnenmilieu verbeterd is aan de hand van programma’s als Frisse Scholen. Toch gebeurt dit lang niet altijd met een (blijvend) succes en zijn er nog steeds veel bestaande scholen die kampen met een slecht binnenmilieu.

Aan de hand van een casus, die u vooraf krijgt toegestuurd, doorloopt u tijdens deze cursus op interactieve wijze het ontwikkelingsproces en de realisatie van een school. In een rollenspel analyseert u aan de hand van veelgemaakte bouwfouten onder leiding van de docente Froukje van Dijken van BBA binnenmilieu welke verantwoording de verschillende partners op zich kunnen nemen en hoe dit met elkaar te communiceren en te borgen in documenten als PVE, bestek, oplevering, handleiding e.d.

Niet alleen leert u verschillende oplossingsrichtingen, maar discussieert u ook hierover met uw medecursisten om te leren van elkaars verschil in inzicht en ervaring. Doordat u vooraf aan de docent kunt doorgeven wat uw specifieke knelpunten zijn, kan zij deze integreren en ervoor zorgen dat een antwoord aan bod komt.

Informatie

Na het volgen van deze cursus kunt u veel bouwfouten en ergernissen voorkomen, doordat u:

Cursusopzet: 3 keer een uur met een kwartier pauze ertussen.

Meer cursussen

Behalve deze cursus 'Hoe zorgt u voor een gezond en comfortabel binnenmilieu op school?' biedt Duurzaam Gebouwd meer workshops en cursussen aan. Deze kunt u vinden aan de rechterzijde op deze website onder de kop 'Cursusaanbod', waaronder 'Masterclass Certificeren Bestaand Vastgoed' en 'ESCo’s: een haalbare businesscase'.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door SBRCURnet