'Prachtige resultaten met ketensamenwerking'

Bij groot onderhoud van 112 flats aan de Offenbachlaan in Eindhoven hebben we veel minder uitgegeven dan vooraf gedacht,  was de doorlooptijd per woning minder dan 8 dagen, liep meer dan 98% van de werkactiviteiten volgens planning en was het aantal opleverpunten per woning 0,62. Hoe we dat deden? Ketensamenwerking. Met deze ketensamenwerking dingt Woonstichting 'thuis mee naar de Supply Chain Award, die wordt uitgereikt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 13 november.

Samenwerking, vertrouwen en op een zo efficiënt mogelijke manier werken aan het meest optimale resultaat, daarover gaat ketensamenwerking. Het is een begrip dat steeds vaker valt in de bouw, maar waarvan de praktische invulling tegelijkertijd voor veel partijen nog vaag is. Meer en beter samenwerken in de keten klinkt logisch en misschien zelfs simpel. Maar wat betekent zoiets werkelijk voor je proces, voor de manier waarop je afspraken maakt en je je gezamenlijk, als betrokken bouwpartners, organiseert?

Daar hebben we bij Woonstichting ’thuis inmiddels flink wat ervaring mee.  Daarom besloten we, samen met onze bouwpartners KnaapenGroep, Sankomij Installatietechniek B.V., sloop en grondwerken M. Heezen en  B.V., Noorderberg & Partners dat we deze ervaringen met andere partijen wilden delen. Op de website 'Ketensamenwerking werkt' brengen we ketensamenwerking in beeld, om inzicht te geven in deze manier van werken en de afwegingen om hiervoor te kiezen.  

Prachtige resultaten

Met ketensamenwerking hebben we prachtige resultaten gehaald:

Bijzondere bewonerscommunicatie

Bijzonder aan dit project was ook de bewonerscommunicatie. Die is direct gestart in de planvorming en door alle ketenpartners uitgerold en uitgedragen. Vanwege het multiculturele karakter van de wijk en de veelal gebrekkige beheersing van de Nederlandse taal door de bewoners kozen we voor een zeer persoonlijke aanpak. O.a. door met iedere bewoner persoonlijk het gesprek aan te gaan en onze mededelingen te doen via een stripverhaal. Het resultaat heeft u hierboven al kunnen lezen: een deelname van 95% en een bewonerstevredenheid van 8,45.

Supply Chain Award

Met deze ketensamenwerking dingt Woonstichting 'thuis mee naar de Supply Chain Award, die wordt uitgereikt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 13 november. De award wordt uitgereikt aan een team van ketenpartners voor hun prestaties op het gebied van ketensamenwerking in de bouw en/of renovatie.

Meer weten?

Ga naar de website van Ketensamenwerking werkt of neem contact op met l.reusken@mijn-thuis.nl

Deel dit artikel

permalink