Woonomgeving als stimulans en hulpmiddel

De installatie van lector Masi Mohammadi vindt op 27 november aanstaande plaats op de HAN-campus in Arnhem. Zij aanvaardt op die dag haar ambt, met het uitspreken van haar intreerede.

Vóór de intreerede van Mohammadi vindt een congres 'Enabling Environment' plaats, met drie focusgebieden: woonomgeving als stimulans, woonomgeving als hulpmiddel en woonomgeving als medicijn. De sprekers belichten deze gebieden vanuit eigen kennisvlak.

Visie van sprekers

Peter van Heeswijk, algemeen directeur HAN, geeft zijn visie op de leefomgeving als enabler voor sociale structuur. Joost Valk, architect, deelt zijn ervaringen omtrent menselijk ontwerpen en TU/e hoogleraar Maarten Steinbuch neemt de zaal in een interactieve sessie mee naar een wereld waarin robots ons huishouden runnen.

Inspiratie

Naast deze lezingen zullen twee inspiratie- en onderzoekswoningen geopend worden en is er een divers aanbod van workshops te volgen, met o.a. Assisting Homes, Het Nieuwe Wonen, Domotica voor dames, Duurzaam leven en Fit the future.

Programma en aanmelden

Bekijk het volledige programma in de uitnodigings-pdf. Aanmelden voor het congres en de intreerede verloopt via de officiële website van HAN.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Arnhem, Gelderland