Green Deal Verduurzaming Schoolgebouwen

Samen met de PO-raad en VO-raad hebben Ruimte-OK, het Klimaatverbond, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrelaties, Economische Zaken, Infrastructuur en Milieu en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Green Deal Verduurzaming Schoolgebouwen getekend.

Deze Green Deal is bedoeld om schoolbesturen te ondersteunen bij hun ambities om energiebesparing en de kwaliteit van het binnenmilieu op scholen te verbetering. Het doel is om hierbij te zorgen voor een betere en duurzame leer- en werkomgeving voor leerlingen en leraren.

Optimale leerprestaties

Een van de afspraken is dat alle partijen zich inzetten om belemmeringen daarbij weg te nemen. Het doel van deze afspraken is dat leerlingen optimaler kunnen presteren, dat het ziekteverzuim onder leerlingen en personeel daalt en dat scholen energie op een verantwoorde manier gebruiken.

Deze Green Deal sluit aan bij andere ontwikkelingen, zoals de overheveling van het buitenonderhoud van schoolgebouwen van gemeenten naar schoolbesturen per 1 januari 2015. 

Deel dit artikel

permalink