'Keten voor Nieuwbouw & Transformatie'

Met trots presenteerden wij op 5 november jl. onze keten Nieuwbouw & Transformatie (N&T), een samenwerking tussen Bouwbedrijven Jongen, Van Wijnen en Wonen Limburg, aan de voltallige jury van de eerste Nyenrode Supply Chain Award-verkiezing. Met deze ketensamenwerking dingt keten 'Nieuwbouw en Transformatie' mee naar de Supply Chain Award, die wordt uitgereikt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 13 november.

Trots zijn wij op de snelheid waarmee wij ons als ketenteam hebben ontwikkeld en de manier waarop wij onze virtuele organisatie op  inhoud en structuur vormgeven. Dit alles met als doel om de effecten die hieruit naar voren komen direct door te laten stromen naar de maatschappelijke context. Dit is waarvoor wij ons als keten hardmaken evenals voor de positieve effecten in onze eigen organisaties.

Transparantie en erkenning

Bij deze relatief nieuwe manier van onderling samenwerken wordt een keten gevormd met meerdere partijen die transparant, projectongebonden en in vertrouwen met elkaar samenwerken. Hierbij gaat het om de realisatie van de gezamenlijk gedragen belangen en doelen. Om dit te kunnen bereiken verwachten we van iedereen een andere instelling en worden andere competenties gevraagd dan in het traditionele bouwproces. Er wordt afgestapt van de traditionele rollen van opdrachtgeven en -nemen en we werken aan lerende en winnende teams op alle niveaus.

Van alle betrokken partners in een project (de ketenpartners, maar ook huurders, opdrachtnemers, leveranciers en belanghouders) wordt dan ook verwacht dat zij zich committeren aan de uitgangspunten van deze samenwerking; openheid, transparantie en erkenning over en weer van de wederzijdse belangen.

Samen anders, samen beter

Creativiteit en innovatie staan hoog in het vaandel en nemen binnen de samenwerking een prominente plaats in. Want op basis van deze ingrediënten komen we tot het verbeteren van de kwaliteit van de projecten, producten en diensten. Evenals het reduceren van de kosten en het terugbrengen van de doorlooptijden. Om zo gezamenlijk een impuls te geven aan het verhogen van de team- en huurderstevredenheid en de maatschappelijke opgave. Dit alles onder ons ketenmotto: ‘Samen anders, samen beter’.

Supply Chain Award

Met deze ketensamenwerking dingt keten 'Nieuwbouw en Transformatie' mee naar de Supply Chain Award, die wordt uitgereikt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 13 november. De award wordt uitgereikt aan een team van ketenpartners voor hun prestaties op het gebied van ketensamenwerking in de bouw en/of renovatie.

Deel dit artikel

permalink