TU/e wordt transparant en energiezuinig

Het hoofdgebouw van de Technische Universiteit in Eindhoven wordt gerenoveerd tot een transparant en energiezuinig gebouw. 

Hiervoor zorgt het team RSVP, bestaande uit Team V Architectuur, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Valstar Simonis en Peutz,

BREEAM-NL Outstanding

Door de bestaande kwaliteiten te combineren met state-of-the-artmaterialen en -technieken kan het gerenoveerde gebouw in potentie een BREEAM-NL Outstanding-certificaat halen, aldus het bouwteam.

Uitgangspunten in deze ontwerpvisie zijn optimaal hergebruik van de bestaande constructie, maximale toetreding van daglicht en het voorkomen van energetische verspilling. Het gebouw, met 16 bouwlagen en een vloeroppervlak van ruim 44.000 m2, wordt gestript en voorzien van nieuwe energiezuinige installaties en een vliesgevel van super isolerend glas.

Connectie onderwijs en onderzoek

In de visie staat een nieuwe, verbindende trap centraal, die vanaf het campusbrede verbindende loopbruggensysteem onregelmatig en zigzaggend naar de bovenste verdieping loopt. Op deze manier worden onderwijs en onderzoek zichtbaar en met elkaar verbonden.

Werkzaamheden starten half januari

Na de renovatie biedt het gebouw onderdak aan de faculteiten Industrial Design en Industrial Engineering & Innovation Sciences, het college van bestuur, de University Club en 8 ondersteunende diensten.

Half januari start het strippen en saneren van het gebouw. In 2018 wordt het vernieuwde hoofdgebouw van de TU/e in gebruik genomen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Peutz bv

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant