Stimulans voor duurzame energieprojecten

Met een windturbine als eerste project hebben de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard en Schermer en afval- en energiebedrijf HVC hebben gezamenlijk de Duurzame Energie Coöperatie Regio Almaar (DECRA) opgericht.

Hiermee willen ze de samenwerking op het gebied van duurzame energieproductie in de regio vergroten. Decra richt zich op het aanjagen van duurzame energieprojecten in de regio en gaat de behaalde winsten investeren in nieuwe duurzame projecten.

De deelnemende gemeenten hebben de doelstelling om in 2020 de CO2-uitstoot met 20% te verminderen. “Om dit te behalen, moeten we de regionale samenwerking op het gebied van duurzaamheid versterken”, vindt wethouder Jan Nagengast van de gemeente Alkmaar.

Windturbine in Alkmaar

Het startbedrag van Decra is zo’n € 470.000. Daarnaast brengt HVC technische kennis van duurzame projecten in. Het eerste project is dus een windturbine, de vierde op industrieterrein De Boekelermeer in Alkaar. De bijdrage van de gemeente Schermer komt in het volgende duurzame project.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid