Pand van 100 jaar duurzaam gerenoveerd

Havenbedrijf Rotterdam renoveert het industriële Dokloods – onderdeel van het monumentale RDM-terrein – om dit 100-jarige pand toekomstbestendig te maken.

Bij deze renovatie is voornamelijk gebruik gemaakt van milieuverantwoorde materialen, onder meer 600 m2 gipsvezel vloerelementen van Fermacell. Deze keuze kwam op aanraden van Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo), die in dit pand zit. “Deze vloerelementen bestaan uit natuurlijk, recyclebaar materiaal en zijn daarmee een ecologisch verantwoord product”, vindt Aart van Wilt, kennismanager duurzaam bouwen bij ICDuBo.

Duurzame, natuurlijke elementen

“Het gips, een natuurlijk materiaal, en de papiervezels worden gewonnen uit gerecycled afvalmateriaal. In combinatie met minerale wol vormen de vloerelementen een laag van 30 mm boven op de vloerverwarming.” Daarnaast komen in het vernieuwde kantoor onder meer Accoya-hout, verduurzaamd zachthout en bamboe voor de traptreden.

Havenbedrijf Rotterdam verhuurt deze ruimte in de Dokloods aan dit onafhankelijke kenniscentrum op het gebied van duurzaam bouwen, dat voor de gehele bouwkolom duurzame oplossingen inzichtelijk maakt. De renovatie is inmiddels afgerond, de feestelijke opening vindt begin 2015 plaats.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland