Leegstaand kantoor wordt hotel

Het voormalige KPN-hoofdkantoor ‘The Dam’ bij Amsterdam Sloterdijk wordt duurzaam herontwikkeld tot een conferentiehotel met 478 kamers en zo’n 4.000 m2 congresruimte.

De Israëlische ontwikkelaar en investeerder Omnam Investment Group kocht het gebouw van het Duitse fonds Europe 1 en begint deze maand met verbouwingswerkzaamheden. Het gebouw stond 3 jaar volledig leeg en opent naar verwachting begin 2016 weer zijn deuren.

Transformatie leegstaand pand

De Rezidor Hotel Group, onderdeel van de Carlson Rezidor Hotel Group, heeft een langjarige overeenkomst gesloten om het gebouw te exploiteren als Park Inn by Radisson Amsterdam. “Ik ben enthousiast over de transformatie van leegstaande panden naar een nieuwe functie voor de stad en haar bezoekers”, vindt Eric van der Burg, wethouder van Amsterdam. “Hiermee laten we zien dat bestaande gebouwen een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan.”

Congressen en vergaderingen

Het hotel krijgt 478 kamers en zo’n 4.000 m2 conferentieruimte met onder meer een aparte ballroom van zo’n 1.000 m2, een all-dayrestaurant, een a-la-carterestaurant, een entertainmentcenter, een gym en ruim 500 parkeerplaatsen. Park Inn heeft al een vestiging op Schiphol. “Amsterdam is erg aantrekkelijk voor zowel de zakelijke als de toeristische markt”, vindt Wolfgang Neuman, president van de hotelgroep. “Dankzij de zichtbare ligging is het uiterst geschikt voor congressen en vergaderingen.”

De transactie kwam tot stand dankzij Colliers International, wereldleider op het gebied van vastgoedservices. Dit bedrijf adviseerde ook Europe 1. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland