Brochure belicht mogelijkheden STEP en FEH

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor een STEP-subsidie of FEH-lening worden uiteengezet in de brochure ‘Financiële steun voor het realiseren van energiebesparing bij huurwoningen’. Corporaties en verhuurders lezen in de brochure belangrijke aandachtspunten om te zorgen dat de aanvraag snel geheel verleend wordt.

Sinds 1 juli van dit jaar is de STEP (Stimuleringsregeling energieprestatie huursector) opengesteld. RVO meldt dat bij 7 procent van de aanvragen onjuiste gegevens worden ingediend. Zo wordt een verkeerde combinatie van straatnaam en postcode ingevoerd of er staat een energielabel in de aanvraag, welke niet geregistreerd staat in de centrale database van energielabels.

Subsidietoekenning en -afwijziging

Voor corporaties en verhuurders kan het doornemen van de brochure lucratief zijn. Tegenovergesteld is het zo dat wanneer partijen onjuiste gegevens invullen, een of meer woningen uit de aanvraag worden afgewezen. De consequentie kan zijn dat een aanvrager slechts een deel of helemaal niets van de aangevraagde subsidie wordt verleend.

De brochure is gratis te bekijken ‘Financiële steun voor het realiseren van energiebesparing bij huurwoningen’ is gratis te bekijken via de officiële website van het RVO.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)