Heerhugowaard krijgt energieneutrale school

Als onderdeel van het nieuwbouwproject De Draai is de gemeente Heerhugowaard bezig met de ontwikkeling van het Buurtcentrum Noord (BCN). Dit gaat bestaan uit onder meer een onderwijsgebouw, een sportgebouw, een gezondheidscentrum en zo’n 200 woningen.

Deze gemeente heeft aan energie- en installatie-adviesbureau Merosch gevraagd om het gehele installatietechnische ontwerp voor het onderwijsgebouw – de Jeroen Bosch school – uit te werken en het duurzaamheidsconcept ‘energieneutraal’ te implementeren.

Hierbij gaat het om energiebesparende maatregelen als: hoogwaardige isolatie (Rc-waarde = 6,5) bij de vloer, gevel en dak; pv-panelen; ledverlichting; warmtepomp met verticale bodemwarmtewisselaars; drievoudig glas en extra warmteterugwinning uit ventilatielucht.

Energieneutraal in 2030

Daarnaast heeft de gemeente Heerhugowaard de ambitie uitgesproken om in 2030 op gemeentelijk niveau energieneutraal te zijn. Merosch heeft hiervoor een duurzaamheidsconcept opgesteld om inzichtelijk te maken hoe deze gestelde ambitie gerealiseerd kan worden bij de ontwikkeling van BCN.

Foto: Energieneutrale wijk De Draai

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Heerhugowaard, Noord-Holland