'Energiewinst optimale gebouwbeheersystemen is helder'

Gebouwbeheersystemen kunnen bijdragen aan een belangrijke optimalisatie van energieprestaties. De complexiteit van dergelijke systemen wordt alsmaar groter, met de mogelijkheid om verwarming, ventilatie, koeling, beveiliging en verlichting aan te sturen.

Om de complexiteit het hoofd te bieden is de leergang gebouwbeheersystemen in het leven geroepen, door ROVC in opdracht van OTIB. “Wij analyseren continue de ontwikkelingen binnen de markt en hebben gemerkt dat door de complexiteit van een GBS meer en meer behoefte ontstaat aan installateurs met een breed kennisniveau”, zegt Willem Ladiges, beleidsmedewerker van OTIB.

Kennis uitbreiden

De winst van een breed kennisniveau is helder: door met behulp van een GBS optimaal service en onderhoud aan gebouwinstallaties uit te voeren is er met het opleidingsprogramma meer winst te behalen. Zo kan een geoptimaliseerd GBS leiden tot een energiebesparing van wel 10 procent per gebouw.

Optimalisatie is winst

Nico van Leeuwen, manager onderhoud en producten bij ROVC, vertelt over de kansen: “Binnen de leergang kunnen we onze jarenlange ervaring op het gebied van service en onderhoud inzetten om installateurs te voorzien van actuele kennis en vaardigheden rondom gebouwbeheersystemen. Dat doen we met een compleet nieuw en merkonafhankelijk practicum met de modernste technieken. “

Deel dit artikel

permalink