'Limburgs 'Essent-geld' naar verduurzaming'

“We hebben nog veel geld van Essent op de bank staan. Dat willen we graag ten goede laten komen van Limburg.” Dat zegt Erik Koppe, gedeputeerde van de Provincie Limburg, tijdens zijn keynotespeech op het Duurzaam Gebouwd Congres.

Limburg heeft namelijk als doel om in 2020 100.000 bestaande woningen in Limburg te verduurzamen. “We hebben hier 500.000 woningen, waarvan 300.000 in bezit zijn van particulieren.” Over de corporaties maakt hij zich geen zorgen. “Zij nemen hun verantwoordelijkheid wel.”

Hij wil particuliere woningbezitters uitdagen, overhalen en verleiden om op tijd grootschalig te renoveren en te verduurzamen. “En hiervoor gaan we het goede voorbeeld geven. Particulieren woningbezitters kunnen in Limburg van de Provincie een duurzaamheidslening krijgen met 0,6% rente”, aldus Koppe.

Meer films van congres

Bent u ook naast de keynote van Koppe ook benieuwd naar die van Brink Groep-topman Hans de Jonge? Onder meer deze keynote en de sfeerimpressie van ons congres staan op de terugblikpagina van het Duurzaam Gebouwd Congres.

Deel dit artikel

permalink