Neerlands grootste zonnepark op Ameland?

Met een vermogen van 6 Megawatt krijgt Ameland het grootste zonnepark van Nederland. Dit project Zonnepark krijgt een subsidie tot een maximum van € 7,7 miljoen. 

Dit heeft het ministerie van Economische Zaken toegekend, zo laat gemeente Ameland weten. Dit is een belangrijke stap richting de realisatie van dit zonnepark. De subsidie voor Stimulering van Duurzame Energieproductie is een exploitatiefonds en vergoedt het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en die van duurzame energie.

Er wordt subsidie uitgekeerd voor de opgewekte energie in de vorm van een vergoeding per geproduceerde MWh. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de energieprijs en wordt over een periode van 15 jaar vrijgegeven.

Aanleg start in 2015

De vergunning hiervoor is inmiddels onherroepelijk. De gemeente Ameland verwacht medio 2015 te kunnen starten met de aanleg van het park, dat komt aan de westkant van het vliegveld in Ballum. Het park beslaat zo’n 12 hectare. Met het opgestelde vermogen van 6 Megawatt zal Ameland zelf 20% van haar totaal jaarlijkse stroomverbruik zelf opwekken met het zonnepark.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Ameland, Friesland