Actieve bijdrage aan opbouw circulaire economie

The New Builders, een samenwerkingsverband tussen leiders uit de bouw die vooroplopen in de transitie, sloten onlangs aan als partner bij FSC Nederland. Het partnership geldt als een nieuwe stap naar het vanzelfsprekend maken van hout en papier afkomstig uit bossen die gecertificeerd zijn volgens de standaarden van de Forest Stewardship Council.

“De circulaire economie is aanstaande,” aldus Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland. “We kunnen erbij staan kijken, of wachten tot het komt, maar we kunnen ook actief een bijdrage leveren aan de opbouw. Een vooruitstrevende partij als The New Builders kan ons helpen vanuit een nieuwe invalshoek naar FSC te kijken en zo te zien welke rol FSC kan gaan innemen binnen de circulaire economie."

Duurzaamheid geven

Leo Nieuwenhuis, Initiator van The New Builders: “FSC werkt sinds jaar en dag aan een duurzame exploitatiemethode van hout. Daarbij komt dat er duurzaamheid wordt gegeven aan de lokale mensen, dieren en planten. Hier zijn jaren van investering in tijd, geld en pioniersgeest aan voorafgegaan. Met dit partnerschap willen wij FSC Nederland ondersteunen bij het creëren van een toenemend draagvlak wereldwijd.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door FSC Nederland