I/O-gebouw Leefbaarste Gebouw van Nederland

Het I/O-gebouw in Nijmegen, vestiging van de faculteit educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, is de winnaar van de Leefbaarheidsprijs 2014. De Nieuwe Draai koos het gebouw, waar eerder Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Duurzame Scholen plaatsvond, uit veertig nominaties.

De positieve eigenschappen van het gebouw, ontworpen door Duurzaam Gebouwd-partner architectenbureau LIAG, zijn volgens studenten en medewerkers duidelijk. “Het is hier altijd licht. Het is vriendelijk en er hangt een goede sfeer. Het is een groot gebouw waar je je niet klein voelt.”

Mens centraal

De mens staat centraal in het I/O-gebouw, dat is volgens De Nieuwe Draai in alles te merken. Zo is het gebouw open door een groot atrium en zijn ook de akoestiek en het klimaat prettig. Het gebouw wekt meer energie op dan het verbruikt.

Inspiratie

Het pand werd in mei van dit jaar in gebruik genomen en werd op dinsdag 25 november feestelijk geopend in aanwezigheid van onderwijsminister Jet Bussemaker. Tevens vond de bijeenkomst Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Duurzame Scholen plaats op vrijdag 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid. Sprekers Gerard Lokhorst, Willem Adriaanssen en Thomas Bögl inspireerden de deelnemers.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door LIAG architecten en bouwadviseurs

Meer nieuws uit Nijmegen, Gelderland