Belangrijke aanvulling op dienstenaanbod

Het dienstenaanbod van Kontek, onderdeel van Brink Groep, wordt completer als het gaat om de inventarisatie van monumentale panden. Diverse activiteiten van het voormalige Conserf worden overgenomen.

De stap is “bijna logisch”, vindt Kontek, omdat huidige opdrachtgevers regelmatig een inventarisatie van monumentale panden vragen. Naast de activiteiten verwelkomt de organisatie twee nieuwe medewerkers en wordt naar een EMA-certificering in 2014 gestreefd, zodat inspecties zelfstandig kunnen worden uitgevoerd.

Belangrijke aanvulling

Met de komst van de nieuwe medewerkers kunnen kennis en ervaring gemakkelijk worden uitgewisseld en kan het team snel worden bijgeschoold om naast bestaande panden ook monumentale panden te inspecteren. Daarnaast kunnen diensten van Kontek als EPA-labeling, EPA-maatwerk, kostenadvisering, en Meerjaren Onderhoudsplannen (MJOP’s) een belangrijke aanvulling vormen op het voormalige inspectiewerk van Conserf.

Monumentale portefeuille

Naast een BOEI-inspectie voor het Rijksvastgoedbedrijf brengt Kontek op dit moment de helft van de vastgoedportefeuille van Gemeente Utrecht in kaart. Het betreft hier 500 objecten, waarvan een deel monumentaal zijn. De opdracht wordt uitgevoerd met oppervlaktemetingen conform NEN-2580, conditiemetingen (NEN-2767), MJOP’s, energieadvisering en labeling.  

Deel dit artikel

permalink