Benchmark beloont transparantie

De top 5 van de Transparantiebenchmark 2014 is bekend. Duurzaam Gebouwd-partner Rockwool behaalde een score van 157 punten en belandde hiermee in de top van transparante bedrijven in de sector industriële goederen.

“We zijn erg trots op deze score”, zegt Hannie Stappers, Director Public Affairs bij Rockwool. “Met deze prestatie bewijst Rockwool MVO serieus te borgen in haar bedrijfsvoering en daarmee een zeer integere en betrouwbare partner te zijn.” De benchmark van het Ministerie van Economische Zaken laat jaarlijks zien of de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaglegging bij Nederlandse bedrijven goed geregeld is.

Uitdaging

Het is voor het eerst dat Rockwool deelneemt aan de benchmark. Het afgelopen jaar heeft de organisatie alle MVO-initiatieven vertaald naar één strategie. “Een uitdaging”, weet Stappers, “maar het gaf ons wel de kans om te laten zien welke impact we hebben met onze producten.”

Impact

Zo liet haar organisatie onderzoeken wat geluidsoverlast en directe brandschade aan maatschappelijke kosten met zich meebrengen. Dat blijkt in Nederland respectievelijk 2,5 miljard en 850 miljoen euro per jaar te zijn. “Waardering van het aspect geluid in gebouwen en bescherming tegen brand heeft duidelijk een grote impact op ons dagelijks woon-, werk- en leefklimaat. In de strijd om de meest energiezuinige woning worden deze aspecten vaak over het hoofd gezien.”  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ROCKWOOL B.V.