Aannemers zien noodzaak van FSC-certificering

Stiho en FSC Nederland deden tijdens een netwerkbijeenkomst een oproep aan aannemers om zich te laten certificeren. Het initiatief, waarvan de piloteditie geslaagd is, moet FSC-hout vanzelfsprekend maken op de Nederlandse markt.

Steeds meer opdrachtgevers nemen verantwoordelijkheid en kiezen voor hout uit verantwoord beheerde bossen. Steeds meer opdrachtgevers in de bouw willen uitsluitend werken met FSC-gecertificeerde aannemers, zo laat Woningcorporatie Eigen Haard weten tijdens de pilotbijeenkomst.

Controleerbaar

“Werken met gecertificeerde aannemers is van groot belang om toepassing van FSC-hout controleerbaar te maken. We zijn erg blij dat Stiho haar klanten van dit belang doordringt en hen ook concrete handvatten biedt om hiermee aan de slag te gaan”, vindt Roel Nozeman, Netwerkmanager bij FSC Nederland.

Noodzaak

Marco Harkes, directeur van Stiho, kent de voordelen en de noodzaak van certificeren: “Aannemers die zich via Stiho laten certificeren, kunnen rekenen op een aantal voordelen. Zij worden automatisch lid van de Stiho FSC Netwerkclub, ontvangen een aanzienlijk voordeel op de jaarlijkse kosten en krijgen een jaar lang gratis ondersteuning vanuit FSC Nederland bij de communicatie over hun FSC-certificaat.”

Co-creatie

Stiho, FSC Nederland, Bouwbinder BV, Ingenieursbureau Evan Buytendijk BV en certificerende instelling SKH slaan de handen ineen om tot de co-creatie te komen. Aannemers met en zonder personeel kunnen via Stiho het FSC-certificaat behalen.

De netwerkclub-avonden van FSC Nederland gaan verder in 2015. Aanmelden voor een bijeenkomst kan via de officiële website van Stiho.

Foto: Eerste aanmelding door Etienne Hersman, H.T.O. Advies & Onderhoud

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door FSC Nederland