'Circulaire oplossing heeft grote impact op duurzame business'

Een circulaire oplossing voor hergebruik van dode netwerkkabels is de winnende oplossing van de Sustainability Challenge 2014. Team CircuLiander gaf volgens juryvoorzitter Lot van Hooijdonk het beste antwoord op de vraag en de oplossing “heeft een grote impact op duurzame business.”

Via een plug ’n play cablebox kunnen dode netwerkkabels gerecycled worden en stoffen als koper en lood kunnen worden teruggewonnen. Via een database kunnen verschillende partijen hun graafactiviteiten combineren, zodat de grond maar één keer open hoeft.

Uitvoeren

Van Hooijdonk, tevens wethouder, over het uitvoeren van de oplossing in pilotstad Utrecht: “Alle ideeën zijn uitvoerbaar. De winnende oplossing van Liander heeft veel raakvlakken met activiteiten van de gemeente en is morgen al te implementeren. De circulaire woonwijk van VolkerWessels ligt in een iets verdere toekomst, maar past ook goed bij de ambities van de gemeente.”

Finalisten presenteren in Grand Hotel Karel V hun oplossingen aan jury

Tweede keer duurzame oplossingen

Het is de tweede editie van de Sustainability Challenge, waarbij twintig teams werkten aan duurzame oplossingen voor vijf deelnemende landen. Organisaties Cofely, Liander, PostNL, Vitens en VolkerWessels kozen tijdens de halve finale één team met het beste idee. PostNL, winnaar van de challenge van vorig jaar, werd runner-up.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed