Duurzaam Gebouwd Magazine 28: ‘Duurzaam verdienen loont’

"Het leuke van duurzaamheid is dat het mes aan twee kanten snijdt", zegt Piet-Jan Heijboer, lid van de raad van bestuur TBI. Lees in het nieuwe Duurzaam Gebouwd Magazine hoe hij aanstuurt op integraal samenwerken en radicale vernieuwing. 

Naast dit interview leest u een rondetafelgesprekverslag, waarin de musthaves bij ESCO's worden besproken. "Gevoelswaarde aan ESCo's geven is van levensbelang", weet Eloi Burdorf van DWA. "Je moet het merk laden en de markt hiermee bekend maken. Het gaat om waardecreatie, maar we moeten focussen op het grote verhaal en met succesvoorbeelden laten zien dat het wél kan."

Renovatieconcept als bedrijf?

Ook Solar Decathlon-finalist Prêt-à-Loger wordt uitgebreid belicht, waaraan Duurzaam Gebouwd-partners als Sto Isoned en Raab Karcher meewerkten. Wordt dit renovatieconcept binnenkort als bedrijf op de markt gebracht of blijft dit een eenmalige uitvoering?

Legolisering van de bouw

In het thema Conceptueel Bouwen geven Duurzaam Gebouwd-expert Jan-Willem van de Groep en C2C ExpoLab-consultant Eva Starmans hun visie op de markt. "Conceptueel bouwen kun je niet verkopen en moet je ook niet willen verkopen", vindt Van de Groep, terwijl Starmans de legolisering van de bouw onder de loep neemt.

Kritische blik

Verder vindt u in deze nieuwe uitgave van het Duurzaam Gebouwd magazine een kritische blik op de implementatie van de richtlijn energie-efficiëntie door de overheid en staan we uitgebreid stil bij een architectenbureau dat zich op het geluk van mensen richt.

Dit tijdschrift is te vinden op DuurzaamGebouwd.nl/Duurzaam-Gebouwd-Magazine. Hier staan ook de meest recente uitgaves van Building Holland Magazine en BREEAM-NL Magazine. 

Deel dit artikel

permalink