Whitepaper: Ervaringen van zes koploperscholen

Zes voorbeelden laten zien dat het mogelijk is om duurzame scholen te realiseren, met een zeer laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu. ‘Ervaringen van zes koplopers van (bijna) energieneutrale scholen’, de nieuwe whitepaper van RVO.nl.

De koplopers tonen een scala aan technische oplossingen, financieringsconstructies en nieuwe schoolconcepten. De whitepaper reikt schoolbesturen en gemeenten ideeën aan voor (bijna) energieneutrale schoolgebouwen en een gezond leerklimaat.

Uiteenlopende maatregelen

Opvallend zijn de zeer uiteenlopende ontwerpen en maatregelpakketten die in de zes voorbeeldprojecten zijn gekozen om tot de verduurzaming te komen. Het zijn slimme combinaties van compact bouwen, goed isoleren, efficiënte verwarming, vraaggestuurde ventilatie en goed geregelde verlichting.

Het Whitepaper is gebaseerd op een werksessie bij RVO.nl en op analyses en interviews met betrokkenen en deskundigen van zes scholen:

Expertpost

Experts Hans Korbee en Albert Hulshoff publiceerden eerder deze week een expertpost, waarin zij refereerden naar de whitepaper en een financiële analyse.

Downloaden

De whitepaper is te downloaden in het thema-dossier Duurzame Scholen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)