‘Meeste energiebesparing in huis door zoneregeling’

De grootste energiebesparende maatregel die een huishouden kan treffen, is zoneregeling. Volgens onderzoek van TU Delft in opdracht van Milieu Centraal, kan hiermee gemiddeld 200 euro per jaar worden bespaard.

De totale mogelijke besparing van huishoudens op de energierekening is 460 euro per jaar, gelijk aan gemiddeld 37 procent besparing op gasverbruik per jaar. Alle onderzochte besparingsfuncties zitten standaard in het slimme Honeywell evohome-systeem. De details van dit systeem komen aan bod in een eerder gepubliceerd artikel op Duurzaam Gebouwd.

Solide investering

Mariken Stolk, Senior Communicatieadviseur bij Milieu Centraal, over de uitkomst van het onderzoek: “Dit onderzoek van TU Delft toont aan dat zoneregeling een zorgeloze manier biedt om geld te besparen en het milieu te ontzien. Hierdoor is het een solide investering voor een grote groep consumenten.” Met het oog op het besparingspotentieel wordt een eenvoudig te gebruiken zoneregeling aangeraden door Milieu Centraal.

Besparen zonder in te leveren

Cees Tuinman, Marketing Leader bij Honeywell: “We zijn allemaal zeer bewust als het gaat om lichtgebruik. Elke keer als we een kamer verlaten, doen we het licht uit om energie te besparen. Maar als het gaat over onze thermostaat zetten we deze niet lager als we een bepaalde kamer niet gebruiken. Het maakt niet uit of mensen al enkele van de bespaartips van Milieu Centraal consequent toepassen. Je kunt namelijk nog meer besparen zonder in te leveren op comfort.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Honeywell Building Solutions