Forse verbetering energie-efficiency keramische industrie

Tussen 2005 en 2014 verbeterde de energie-efficiency van de keramische industrie met ruim 9 procent en nam het gebruik van duurzame energie toe tot 13 procent van het totale energiegebruik. De voortgang van het Duurzaamheidsprogramma 2012 – 2015 van de bouwkeramische industrie is dan ook meer dan bevredigend, zo blijkt uit de ledenenquête ‘monitoring MVO-doelstellingen’.

Uit de resultaten van de enquête, met een respons van 90 procent, blijkt dat nagenoeg alle bedrijven in de bouwkeramische industrie veel aandacht besteden aan de RI&E (Risico-inventarisatie en evaluatie). Het verminderen van de beroepsmatige blootstelling van medewerkers aan respirabel stof heeft een hoge prioriteit. Een verbeterpunt is de informatieoverdracht aan verwerkers met het oog op een veilige en gezonde toepassing van de producten.

De voortgang van het duurzaamheidsprogramma van de sector lijkt goed te verlopen. 95 procent van de respondenten geeft aan dat ze zich voldoende geïnformeerd voelen over de voor de sector relevante MVO thema’s. 80 procent geeft aan MVO helemaal of grotendeels verankerd te hebben in de bedrijfsvoering en ongeveer 60 procent communiceert op hun website over een MVO actieplan.

Film: Routekaart naar 2030: door innovatie in de productie en het product streeft de bouwkeramische industrie naar 25 procent energiebesparing in 2030, ten opzichte van 2005.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek