Eerste onderwijsgebouw met 4 sterrencertificaat

Het ontwerp voor het nieuwe onderwijsgebouw van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is gehonoreerd met een 4-sterren Nieuwbouw Ontwerpcertificaat van BREEAM-NL. Voor het eerst scoort een onderwijsgebouw in Nederland zo hoog.

Deze score is behaald doordat er sinds de ontwerpfase sterk is ingezet op duurzaamheid. Daarnaast heeft het verantwoordelijke projectteam gestreefd op een zo hoog mogelijk niveau te voldoen aan de richtlijn Frisse Scholen.

Dit team bestaat naast HvA uit de Architectencombinatie Team RSG (Powerhouse Company en Architecten Cie in samenwerking met Mark Koehler Architects), Royal HaskoningDHV, LBP Sight en ABT/BreedID. Adviesbureau en BREEAM-assessor MAT25 heeft het bewijsmateriaal voor de DGBC gecontroleerd en goedgekeurd.

Optimale benutting daglicht

Het gebouw verschijnt aan het Rijnspoorplein en geldt als het sluitstuk van de Amstelcampus. In 2018 komt het domein Techniek hierin. Kenmerkend voor dit Rijnspoorgebouw is het atrium dat verbonden is met het ernaast gelegen Theo Thijssensluis. Deze constructie is een efficiënte ontwerpkeuze om ruimte te creëren en zorgt voor een optimale benutting van het daglicht. Naast verwachting gaat eind 2015 de eerste paal de grond in.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland