1000ste FSC-aannemer vormt mijlpaal

Het aanbod aan FSC-gecertificeerde aannemers heeft een mijlpaal bereikt. De 1000ste aannemer van dit certificaat, waarmee wordt aangetoond dat geleverd hout ook daadwerkelijk afkomstig is uit een goed beheerd bos, is bouwbedrijf De Lekstroom uit Nieuwegein.

De certificering is voor Henny Best, directeur Bouwbedrijf de Lekstroom, een bewuste keuze: “Als bouwbedrijf anticipeer je op de wensen van je klant. Als een opdrachtgever aantoonbaar gecertificeerd hout wil toepassen, doe je er als bouwbedrijf dus goed aan om deze stap te zetten.”

Belangrijk signaal

Volgens Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland, is de mijlpaal een belangrijk signaal: “Het aanbod aan FSC-gecertificeerde aannemers is enorm gegroeid in de afgelopen jaren, mede aangejaagd door de duurzaam inkoopdoelen van de overheid. Het is nu aan diezelfde overheid en andere opdrachtgevers om die duurzame ambitie waar te maken en gebruik te maken van deze bouwbedrijven.”

Goed hout project

FSC Nederland heeft op de website http://www.goedhoutproject.nl/ een digitale kaart met gecertificeerde aannemers opgenomen als hulpmiddel voor opdrachtgevers.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door FSC Nederland