Nieuw Programma van Eisen Frisse Scholen

Door de aangescherpte energie-eisen in het Bouwbesluit, heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland het Programma van Eisen (PvE) Frisse Scholen aangepast.

Het energielabel is vereenvoudigd en sluit nu aan op het nieuwbouwlabel, zoals dat per juli 2014 van kracht is.

Dit PvE Frisse Scholen helpt leerlingen, docenten, schoolbesturen en gemeenten om hun verlanglijstje samen te stellen, zoals energiezuinig, licht en ’s zomers en ’s winters comfortabel. En zodanig dat architecten, adviseurs, aannemers en installateurs weten wat van hen gevraagd wordt.

Aandacht voor oplevering gebouwen en installaties

Bij het formuleren van de eisen voor lucht, temperatuur, geluid en licht zijn de ervaringen van de gebruikers meegenomen. Zo is de relatief dure eis van een grotere verdiepingshoogte vervallen. Daarnaast is meer aandacht voor een goede oplevering van schoolgebouwen en installaties. Het PvE speelt verder in op de noodzaak van monitoring en goed gebouwbeheer.

Het nieuwe PvE sluit goed aan op tools als GPR Gebouw en BREEAM-NL. Het nieuwe Programma van Eisen Frisse Scholen wordt opgesteld in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en is te downloaden op RVO.nl.

Foto: Het duurzaamste schoolgebouw van Nederland: I/O-gebouw van hogeschool HAN.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)