‘Goed voornemen: energie besparen’

Met het nieuwe jaar in zicht zet Milieu Centraal 10 groene voornemens op een rij. De voornaamste hierbij is: investeer in een comfortabelere woning.

Volgens deze stichting zijn energiebesparende maatregelen zo belangrijk dat ze tip 1 tot en met 5 innemen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas en zonnepanelen. Tip 6 ‘Verwarm zonder verspilling’ haakt hierbij aan.

Rendement van isolatie

Als argument om geld uit te geven aan energiebesparende maatregelen geeft Milieu Centraal de huidige lage spaarrentes. “Uw investering in isolatie en dubbel glas heeft een rendement dat te vergelijken is met een rente tussen 7% en 12% op een spaarrekening. Op een spaarrekening krijgt u hooguit 2,5%. En in een goed geïsoleerd huis is het prettig wonen”, aldus de stichting.

De andere tips zijn ‘Vakantie dicht bij huis’, ‘Kies bij korte ritten voor de fiets in plaats van de auto’, ‘Minder vlees’ en ‘Vervang oude onzuinige apparaten’.

Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven: van afval tot zonnepanelen. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Deel dit artikel

permalink