Leukste energieneutrale huizen van 2014

Voor het 4e jaar is Huis vol Energie op zoek gegaan naar het ‘beste, leukste en meest aansprekende energieneutrale huis van Nederland’.

Bij deze verkiezing won de hoekwoning van Marja de Hart en Tom Godefrooij in ’s-Hertogenbosch in de categorie ‘Renovatie’. In de categorie ‘Nieuwbouw’ was het energieleverende huis van Armand Schrooten de winnaar. De publieksprijs ging naar de woning van Paul Joosten, die sinds 2012 zijn monumentale woning uit 1905 naar energieneutraal wist te verbouwen.

14 energieneutrale huizen

Dit jaar deden 14 woningen mee met de verkiezing, waarvan de helft uit nieuwbouw en de helft uit bestaande bouw bestond die een energieneutrale verbouwing heeft ondergaan.

Bij haar keuze heeft de jury vooral gelet of het huis echt energieneutraal is. Daarnaast moet de woning aansprekend, leuk en mooi zijn. Verder keek de jury in hoeverre er een integraal, innovatief en creatief energieconcept is toegepast.

Ambassadeurs

Huis vol Energie, een initiatief van Energiesprong, is een community voor en door energiepioniers. De winnaars van deze verkiezing gelden als ambassadeurs van dit platform en nemen volgend jaar zitting in de jury.

Foto: de winnaars van 2014

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31