Naoorlogse flats met vloerverwarming

Via een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zijn 40 naoorlogse flats getransformeerd tot 30 woningen van nieuwbouwkwaliteit.

Voor dit en renovatieproject in de Klarenstraat in Amsterdam is een combinatie van Fermacell Vloerelementen (type 2 E26) en de JK Flextube van JK Vloerverwarming toegepast. Van Schagen Architekten uit Rotterdam nam de vloer op in het basisontwerp van de naoorlogse flats, de bewoners mochten de rest zelf afbouwen.

De Fermacell-vloer bestaat uit 2 lagen gipsvezel van elk 12,5 mm, met daaronder een laag vilt van 9 mm. Daarin zijn sleuven geslepen om de verwarmingsbuis JK Flextube in te verwerken. Op het element is een gipsvezelplaats van 10 mm verlijmd om de belastbaarheid te verbeteren.

Minder energie nodig

Dankzij het lage-temperatuurverwarmingssysteem is minder energie nodig om een goede acclimatisering te bereiken. Dit systeem zorgt voor een egale warmtespreiding. De woningen hebben energielabel A, een hele verbetering ten opzichte van het energielabel D/E voorafgaand aan de renovatie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland