TU/e toont mogelijkheden duurzame bouw

Door de Sagrada Família in het Finse Juuka van ijs te bouwen, toont een team van studenten van de Technische Universiteit Eindhoven de mogelijkheden voor tijdelijke duurzame bouw.

Projectleider Arno Pronk wil hiermee namelijk de mogelijkheden van pykrete laten zien, zo schrijft Architectenweb. Volgens hem maakt dit ijscomposiet – water vermengd met zo’n 10% houtvezels – in winterse omstandigheden zeer sterke constructies mogelijk, zonder dat het blijvende impact heeft op het milieu en het uitzicht.

Milieuvriendelijke toepassingen

“Met dit ijs kun je slanke, veilige en goedkope tijdelijke constructies maken. Onze techniek maakt milieuvriendelijke toepassingen van seizoensopslag mogelijk in de landbouw, offshore-industrie, expedities en recreatieve voorzieningen”, aldus Pronk.

Vorig jaar hebben studenten van deze universiteit op dezelfde locatie in dit Finse dorp de grootste ijskoepel ter wereld gebouwd: Pykrete Dome. De bouw van de Sagrada Família in ijs is 28 december gestart, de officiële opening is op 24 januari. Nieuwsgierigen kunnen dit project volgen via een webcam.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant