Subsidieregelingen Step en FEH gewijzigd

Vanwege de wijziging van de energielabelsystematiek per 1 januari 2015 zijn ook subsidieregelingen Step en FEH veranderd. 

Tot eind 2014 waren Step en FEH gekoppeld aan het bereiken van een bepaalde minimum energieklasse en het behalen van een minimum aantal labelstappen. Sinds 2015 zijn de voorwaarden voor energetische verbetering van de huurwoning voor beide regelingen gekoppeld aan de realisatie van een bepaalde Energie-Index, afgezet tegen de Energie-Index bij de aanvraag tot subsidie.

De hoogte van de Step-subsidie blijft afhankelijk van enerzijds de startsituatie en anderzijds de met de subsidie te bereiken Energie-Index.

Andere rekenmethode Energie-Index

Daarnaast is sinds 1 januari 2015 de rekenmethodiek gewijzigd voor het berekenen van de Energie-Index: het Nader Voorschrift. Voor het aanvragen van Step of FEH geldt als voorwaarde dat de opnamedatum van de energieprestatie in de woning niet ouder mag zijn dan 6 maanden, gerekend vanaf het moment van de subsidieaanvraag. De Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (Step) en het Fonds energiebesparing huursector (FEH) zijn bedoeld voor verhuurders, die energetische verbeteringen willen doorvoeren in hun huurwoning.

Informatiebijeenkomst Step en FEH

Voor geïnteresseerden biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op woensdag 28 januari een informatiebijeenkomst aan over Step en FEH. Deze gratis bijeenkomst vindt plaats in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht