Bouw- en woonrijp maken van Greenport Venlo

Heijmans heeft vorige week de opdracht gekregen voor het bouw- en woonrijp maken van de openbare ruimte binnen Greenport Venlo.

Development Company Greenport Venlo (DCGV) heeft deze opdracht heeft verstrekt na een aanbestedingsprocedure en voert de regie over de integrale gebiedsontwikkeling in Greenport Venlo. Heijmans realiseert hier de tijdelijke gebiedsinrichting, zodat nieuwe bedrijven zich in dit gebied kunnen vestigen. Vervolgens kan de definitieve infrastructurele inrichting van de openbare ruimte ter hand worden genomen.

Infrastructuur, watersysteem en groenstructuur

Het werkveld is zo’n 20% van het totale gebied van zo’n 600 hectare. De werkzaamheden omvatten de complete inrichting van de onder- en bovengrondse infrastructuur, watersysteem en groenstructuur. Het contract heeft dezelfde looptijd als de ontwikkeling van het gebied: naar verwachting 15 jaar.

De omzet die met het contract gemoeid is, hangt af van het tempo van de ontwikkeling en de uiteindelijke realisatie. Uiteindelijk betekent dit voor Heijmans een omzet van zo’n € 30 miljoen. De werkzaamheden zijn per direct van start gegaan.

Integrale gebiedsontwikkeling in Venlo

De gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en de provincie Limburg hebben DCGV opgericht. DCGV verzorgt in het gebied ten noordwesten van Venlo, tussen de snelwegen A67 en A73, de integrale gebiedsontwikkeling van Greenport Venlo. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans

Meer nieuws uit Venlo, Limburg