Handleidingen voor duurzaam bouwen

Cagerito heeft handleidingen ontwikkeld om bouw-, verbouw-, renovatie- en restauratieprocessen te laten verlopen volgens de uitgangspunten van The Natural Step.

Deze handleidingen helpen de gebruiker om de juiste keuze te maken in een bouwproject, gericht op een evenwichtige balans tussen ecologie en economie. Daarnaast geven ze ondersteuning bij het formuleren van de uitvraag voor architecten, adviseurs en aannemers, en de keuze voor certificerings- en rekenmodellen zoals BREEAM-NL, GPR Gebouw en GreenCalc+.

Per handleiding heeft de gebruiker de beschikking over een 30-tal bijlagen, in de vorm van onder meer materialenmatrices, roadmaps, opleverprotocollen en concept ontwerpbeoordelingen.

Handleidingen op maat

Er zijn handleidingen ontwikkeld voor nieuwbouw, renovatie en monumentenzorg. De handleiding voor infraprojecten is in ontwikkeling. Daarnaast zijn diverse handleidingen op maat gemaakt voor de gemeenten Eindhoven, Purmerend, Oosterhout en SudwestFryslan.

Cagerito houdt zich bezig met duurzaamheidsvraagstukken en is partner van The Natural Step Nederland. Deze laatstgenoemde organisatie wil mensen helpen bij het onderzoeken, plannen en uitvoeren van duurzame ontwikkeling in hun organisatie, wijk of gemeente.

Deel dit artikel

permalink