Nieuwe bestemming panden Rijksoverheid?

Het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland gaan op zoek naar nieuwe bestemmingen voor kantoorgebouwen, die de Rijksoverheid niet meer nodig heeft in Lelystad.

In een onderzoek bekijken zij hoe gebouwen en grond van het rijk een nieuwe rol kunnen spelen in de ruimtelijke inrichting van de stad en bij economische projecten. Hiervoor hebben minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst), locoburgemeester Jop Fackeldey van Lelystad en de commissaris van de Koning Leen Verbeek van de provincie Flevoland een samenwerkingsovereenkomst getekend.

23.000 m2 leeg

In het totaal heeft de Rijksoverheid nu 47.300 m2 kantoorruimte in Lelystad, waarvan het gebouw van het Openbaar Ministerie sinds juni 2013 leeg staat. Op termijn komt ook het kantoorgebouw van de Raad voor de Kinderbescherming vrij. Bij elkaar geldt dit voor in het totaal zo’n 23.000 m2.

Bij het zoeken naar nieuwe functies voor gebouwen spelen ook grote ontwikkelingen in en rond Lelystad een rol, zoals de mogelijke realisatie van een haven met industrieterrein, de nieuwe woningbouwlocatie Warande en de uitbreiding van de luchthaven (foto) met een bedrijventerrein.

Ruimtelijke projecten en programma's

De overheden werken met elkaar samen in het kader van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT), dat ruimtelijke projecten en programma’s in alle regio’s in Nederland omvat. Dit MIRT-onderzoek zal medio 2015 klaar zijn. Daarna vindt de besluitvorming plaats over de uitkomsten en aanbevelingen van het onderzoek. Het Bestuurlijk Overleg vindt komend najaar plaats.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Meer nieuws uit Lelystad, Flevoland