Voordelen van samenwerken keurmerkhouders belicht

De voordelen van een samenwerking met betonleveranciers met het keurmerk Beton Bewust van VOBN staan beschreven in een onlangs uitgebrachte flyer. Hierin worden de concrete voordelen van een Beton Bewust-certificering genoemd. De hoge kwaliteit van de betonmortel, de verantwoorde herkomst van grondstoffen, de meetbare prestaties en hergebruik zijn voorbeelden hiervan.

 

Het belang van een dergelijke certificering is volgens VOBN duidelijk. “Het realiseren van duurzame gebouwen en constructies met beton is alleen mogelijk wanneer de gehele keten daaraan een actieve bijdrage levert. Er zal gezamenlijk moeten worden gesproken over het wegnemen van belemmeringen, het benutten van kansen, innovaties en nieuwe samenwerkingsverbanden”, aldus Ron Peters, directeur VOBN.

Duurzame Leverancier

Verder komt de Duurzame Leverancier aan bod, een platform voor organisaties die in duurzaamheid investeren. Beton Bewust keurmerkhouders zijn erkend door de Duurzame Leverancier en committeren zich aan de doelstelling van de Duurzame Leverancier om in het jaar 2020 een CO2-reductie van 20% te behalen ten opzichte van het jaar 2010. Opdrachtgevers kunnen gebruikmaken van de database en hierin kunnen zij eenvoudig een keurmerkhouder selecteren.

Download

Download de flyer of lees meer informatie op de website van Beton Bewust, onder andere de branchemeetlat 2014 – 2015, de resultaten 2013 en de andere voordelen en zekerheden van Beton Bewust.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VOBN