Green Deal Circulaire Gebouwen uit startblokken

Zo’n 60 organisaties hebben hun handtekening gezet onder de Green Deal Circulaire Gebouwen. Daarmee is deze Green Deal, die zich richt onder andere richt op de ontwikkeling van een gebouwenpaspoort, uit de startblokken. 

De organisaties die ondertekenen committeren zich aan de ontwikkeling van een gebouwenpaspoort, waarin circulaire kenmerken van een gebouw zijn vastgelegd. Hiermee krijgen gebouwbeheerders zich op de mate waarin gebouwen voldoen aan het circulaire gedachtengoed

Alliander als inspiratielocatie

Voor de ontwikkeling van het gebouwenpaspoort zijn 6 pilotprojecten geselecteerd, beschikbaar gesteld door ABN Amro (Eindhoven), KPN (Apeldoorn), Koninklijke Bibliotheek (Den Haag), Lyceum Schravenlant (Schiedam), Provincie Utrecht (Renswoude) en een winkel van SNS Bank. Alliander heeft zijn locatie in Duiven aangeboden als inspiratielocatie.

De Green Deal Circulaire Gebouwen is een initiatief van Corporate Facility Partners (CFP) en de Rijksoverheid. Het initiatief wordt mede ondersteund door organisaties als de Dutch Green Building Council (DGBC), Facility Management Nederland (FMN) en Duurzaam Gebouwd. Sinds de bekendmaking in oktober 2014 hebben zich inmiddels bijna 60 organisaties vanuit de overheid en het bedrijfsleven hieraan gecommitteerd.

Foto: Zo'n 60 organisaties hebben de Green Deal Circulaire Gebouwen getekend.

Deel dit artikel

permalink