Hans de Jonge bij speciale editie EETcafé

Er staat een speciale editie van het EETcafé op de planning, met presentaties van Hans de Jonge, hoogleraar Technische Universiteit Delft en Eelco Ouwerkerk van Energiesprong. De middag en avond staan onder leiding van cabaret duo MiER.

Op 3 februari 2015 staat de Fifth, een oude gasfabriek omgebouwd tot tijdelijke jazzclub in afwachting van herbestemming, in het teken van een uniek EETcafé. Kopstukken uit de markt geven hun visie.

Spreker Marius Smit van Plastic Whale strijdt voor plastic-vrije wateren, door sloepen van gerecyclede plastic flessen te maken en met deze sloepen plastic te vissen. “Ik bouw een boot van plastic afval. Maar ik heb nog nooit een boot bestuurd, laat staan gebouwd. Help me of volg me tijdens deze uitdaging”, schreef Smit over zijn ambities toen hij startte met het initiatief.

Waarnaartoe?

Ook Saskia Oranje, lid van het Excellent Expert team, geeft een presentatie. Zij vertelt over de herkomst van de EET, wat tot dusver is bereikt en waar het team naartoe gaat. “Beleef een jaar Excellent Expert Team”.

Uitdagingen en oplossingsrichtlijnen naar energieneutraal vastgoed komen aan bod tijdens de sessie van Hans de Jonge, hoogleraar Technische Universiteit Delft en directievoorzitter Brink Groep. Eerder gaf de Jonge een keynote tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres 2014. “Als je van een gebouw houdt, dan komt het vanzelf goed met de transformatie”, zei hij toen.

Eelco Ouwerkerk, Energiesprong, zet de stip op de horizon voor 2015, voor Kantoor vol Energie. De avond staat onder leiding van het cabaret duo MiER.   

Aanmelden

Aanmelden voor de middag en avond op 3 februari in de Fifth kan via het aanmeldingsformulier op de website van Kantoorvolenergie.nl.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31