Technologielabel voor duurzame pvc-buis

Vanaf vandaag is het volledige assortiment van pvc-buizen van Wavin te herkennen aan het Recycore Technologie-keurmerk. 

Het ontwikkelen van duurzame, toekomstgerichte oplossingen is een van de kernwaarden in de bedrijfsvoering van deze multinational in kunststof leidingsystemen. In combinatie met Wavins innoverend vermogen heeft dit geleid tot deze technologie.

Gerecycled materiaal

Voor de 3-laags pvc-buizen met Recycore Technologie wordt over de hele linie meer dan 40% gerecycled materiaal toegepast, een percentage dat door KIWA wordt gecontroleerd. Waar dit voor binnenriolering op minimaal 30% ligt, kan dit voor buitenriolering oplopen tot meer dan 50%. De hoeveelheid verbruikte natuurlijke grondstoffen is daardoor zo laag mogelijk. Dit geldt ook voor de impact op het milieu.

“Deze milieuvriendelijke pvc-buizen moeten de standaard zijn voor onder andere gemeenten, aannemers en installateurs”, vindt Wavin Nederland-directeur Jan-Willem Viets. “We produceren dit type buis al jaren. Om het milieuvoordeel beter herkenbaar te maken, hebben we het Recycore Technologie-label eraan toegevoegd. Dit moet de bewustwording vergroten.”

CO2-voetafdruk verlagen

Met deze technologie helpt Wavin de bouwsector de CO2-voetafdruk te verlagen en de duurzame prestaties van bouwobjecten naar een hoger niveau te brengen. Alle producten met Recycore Technologie voldoen aan de kwaliteitseisen van Wavin en zijn KOMO-gekeurd.

Foto: Links staat Bert van Erkel, International Marketing Coördinator bij Kiwa, rechts staat Jan Willem Viets, directeur van Wavin Nederland.

Deel dit artikel

permalink