Zonnepanelen kopen of huren?

Op het voormalige Veemarkt-terrein in Utrecht ontwikkeld Vormbouw 38 woningen, die nagenoeg energieneutraal zijn. De toekomstige bewoners kunnen van Klimaatgarant Solar zonnepanelen huren of kopen.

Beide bedrijven zijn hiervoor een samenwerking aangegaan. Hierdoor kan Vormbouw zonder meerkosten de energieneutrale woningen bouwen. Zonnepanelen namelijk hypothecair mee te financieren, blijkt namelijk lastig: banken hebben strikte richtlijnen voor het bedrag dat ze mogen verstrekken. Mogelijke besparingen als gevolg van (extra) investeringen in duurzame energie worden hierin niet of nauwelijks meegerekend.

Zonnepanelen afgestemd op EPC-berekening

Als de bewoners kiezen voor een huurovereenkomst, staat deze los van de hypotheek. Voor de berekening van het aantal zonnepanelen heeft Klimaatgarant Solar met Vormbouw naar alle EPC-berekeningen gekeken en daarop het gewenste aantal zonnepanelen afgestemd.

Klimaatgarant Solar is onderdeel van Klimaatgarant. Dit bedrijf zoekt als partner van vele gemeenten, projectontwikkelaars en bouwers de meest economische weg naar woningen met een EPC van 0 en energieneutrale wijken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht